Voordeel blaufilter®

De voordelen van blaufilter® plasmafilters zijn de volgende:

Dankzij de zeer efficiënte luchtzuivering door middel van atmosferisch koud plasma (oxidatieproces) hebben wij een vrijwel onderhoudsvrij proces. Alleen een regelmatige reiniging van de vetfilters van de kookplaat, die onafhankelijk van de blaufilter® plasmafilter moet plaatsvinden, is een noodzakelijke maatregel voor een continu hoge luchtzuivering door de blaufilter® plasmafilter.

blaufilter® plasmafilters gaan (afhankelijk van de kookintensiteit) ca. 1500 kook uren mee hiermee bespaard u op de vervangingskosten.

In tegenstelling tot conventionele actieve koolstoffilters, die na verloop van tijd hun efficiëntie en prestaties verliezen, behouden de blaufilter® plasmafilters een constante prestatie in de luchtzuivering van het eerste tot het laatste uur. Zelfs regenereerbare actieve keramische filters kunnen slechts in beperkte mate worden geregenereerd en verliezen ook relatief snel hun prestaties (afhankelijk van de kookintensiteit).

Bovendien reinigen de blaufilter® plasmafilters de lucht extra van kiemen, bacteriën, virussen en schimmelsporen (naast geuren) en zorgen ze voor een schoon, aangename en vooral gezonde luchtkwaliteit.

Ook ventilatieroosters behoren tot het verleden met de blaufilter® plasmafilters. Dit betekent ook dat er in de winter geen lucht uit het huis wordt geblazen, dat nu tegen hoge energiekosten moet  worden opgewarmd. Een allround energie-efficiënte oplossing!

De blaufilter® plasmafilters zijn universeel inzetbaar en passen op de meeste in de handel verkrijgbare afzuigkappen nl;

-Wand afzuiging

-Plafond afzuiging

-Kookplaat afzuiging

De blaufilter® plasmafilter wordt geactiveerd door een geïntegreerde flowsensor. Dit betekent dat er geen elektronische verbinding nodig is tussen de afzuigkap en het blaufilter® plasmafilter.