Hoe werkt blaufilter®

Alle plasmafilters van blaufilter® werken op dezelfde manier:

Met behulp van plasma en het daarbij ontstane oxidatieproces worden de groepen geurmoleculen gesplitst en als kleine molecuulparen en individuele moleculen terug in de kamer/keuken geblazen.

De 4 fasen van het blaufilter® plasmafilter:

Fase1: Een vetfilter verwijdert of bindt vaste deeltjes, vet en vetdeeltjes, oliën en overige stoffen uit de kookdampen en uit de meegevoerde lucht uit de omgeving van de afzuig unit.

Fase2: In het binnenste van het blaufilter® worden geuren en uit de kamerlucht meegevoerde micro-organismen, zoals bacteriën, schimmelsporen, allergenen en virussen, via verschillende en complexe processen vernietigd en gedeeltelijk afgebroken tot afzonderlijke schone moleculen.

In blaufilter® plasmafilters gebeurt dit met behulp van atmosferisch koud plasma dat door middel van elektrische spanning wordt opgewekt. Daarbij worden zuurstof- en watermoleculen in een onstabiele positie gebracht en in combinatie met de ontstane ozon komen individuele zuurstof- en hydroxylradicalen (OH-) vrij. De uiterst onstabiele hydroxylradicalen en enkelvoudige radicalen, de ozon, reageren met de geurmoleculen in de gasvormige organische keukenlucht die door het blaufilter® systeem stroomt. Deze kettingreactie is een “koud oxidatieproces” waarbij een maximaal deel van de oxidatieproducten van de organische ingrediënten reageert en alleen zuurstof, kooldioxide en waterdamp als restanten overblijven. De blaufilter® technologie genereert een diëlektrisch opgewekte/geladen hoogspanning van ongeveer 2,5 tot 2,8 kiloVolts als energiebron – maar met een zeer laag totaal energieverbruik van minder dan 10 watt per uur – op een hoogontwikkelde volledig keramische blaufilter® elektrode om een plasma van lage temperatuur te creëren.

Fase3: De derde fase van het oxidatieproces in de katalysator verwijdert de laatste resterende geurmoleculen in het blaufilter®. Het actieve koolfilter neutraliseert de ozon met behulp van koolstof tot normale zuurstof en verwijdert de resterende geurmoleculen.

Fase 4: Het resultaat is lucht die gezuiverd is van vetten, oliën en geuren. Zelfs micro-organismen zoals bacteriën, schimmelsporen, allergenen en virussen worden vernietigd. Dit maakt het dat het blaufilter® ervoor zorgt dat de lucht wordt gezuiverd.